dinsdag 14 september 2010

Aftellen

Nog drie nachtjes slapen en dan is het zover. Ik vertrek naar Leeds.
Dat betekent dat ik niet meer aan iedereen hoef te vertellen 'dat het bijna rond is' of uit te leggen 'waar Leeds ook alweer ligt'. Ja, het is (na best wat moeite) rond en Leeds ligt in het noorden van Engeland. Zeg maar tussen Manchester en York. Google het anders even. 'Goh, wat leuk! En wat ga je daar nou precies doen?' Ik ga keuzevakken volgen aan de Leeds Metropolitan University (kortweg Leeds Met), die in het verlengde van mijn eigen studie liggen. 'Mijn' course group heet Planning, Housing & Human Geography en is een onderdeel van de School of the Built Environment en dat vervolgens weer van de Faculty of Arts & Society. Voor de rest weet ik het ook nog niet precies, maar ik hoefde me verder niet druk te maken, volgens een aardige mevrouw in Leeds. 'I look forward to seeing you in September.'
Het gaat dus bijna echt beginnen, wat ook wel fijn is. Omdat ze in Engeland pas op 20 september met de introductie beginnen, had ik nog een paar weken extra vakantie. Terwijl de rest van Nederland al lang weer was begonnen, sliep ik uit, ging een rondje met Sjimmie wandelen en keek Uitzendinggemist.
Maar het is tegelijk ook spannend en raar, omdat ik Leeds nauwelijks (zeg maar: niet) ken. Ik weet dat er twee universiteiten zijn en er schijnen zo'n 200.000 (!) studenten te wonen (bron: http://www.leedsliveitloveit.com/students/why-leeds, ook handig als je meer wilt weten over Leeds). Ook weet ik niet precies wat de introductie allemaal inhoudt. Ik ga er maar van uit dat het zichzelf allemaal zal wijzen.
Er is in Leeds en omgeving in ieder geval genoeg te doen. Wat ik tot nu toe heb gevonden: veel poppodia en uitgaansplekken, een Urban Outfitters, en uitstapjes mogelijk naar Manchester, Liverpool, nationaal park The Lake District, York en wat verder weg Londen.

Om 9.45 vertrekt vrijdag op Schiphol mijn vliegtuig naar Leeds Bradford International Airport. Ik heb er zin in. Tot snel!

 
BBC Weather Forecast. Qua Engels weer zit het dus wel goed, gelukkig kom ik vrijdag pas aan.

1 opmerking: