donderdag 11 november 2010

De foto's, part II

Een tweede serie foto's! Voor een vergroting, klik op de foto.

Snowdonia, Wales
Het lijkt alweer zo'n tijd geleden, dit weekend in Wales. Ik heb er echter nog geen foto's van gepost, dus hier wat footage! Zoals je kan zien, het was mistig. We waren hier op pad naar de top van Mount Snowdon, de hoogste berg in nationaal park Snowdonia (een naam die me altijd herinnert aan sneeuw en tante Sidonia, beide waren helaas niet aanwezig).

Maar als er even geen wolken waren, dan was het uitzicht ook adembenemend mooi.


Dit was op de top. Je kon ook met een treintje de berg op, vandaar de drukte. Het regende trouwens niet, maar door de mist, werd je vanzelf helemaal nat. Op de top waaide het zo hard (niet zo goed te zien), dat het laatste stuk echt bijna onmogelijk te klimmen was.

 En dit is op de weg naar beneden.

Eenmaal beneden en aangekomen in het dorpje was het tijd voor ijs. En waarom dicht tegen elkaar aanzitten als je ook alle ruimte kan gebruiken?

 Het begin van dag 2.

Deze twee foto's hebben als thema 'woest'.

En ook hier waren de uitzichten prachtig.

 En dit zijn ze dan, mijn mede-hikers.

Manchester
 In Manchester kwamen we zo rond een uurtje of 11 aan. Tijd voor ontbijt, en bier. Proost! (Ik heb deze ronde wijselijk gepast.)

Manchester is niet de meest fotogenieke stad en er zijn weinig gebouwen waarvan je denkt 'jaaa, foto!!' Dus dan krijg je dit.

In deze kathedraal (links) was een feest bezig, ik weet alleen niet precies wat. Er was een bandje aan het spelen en mensen waren aan het zingen. Het deed me denken aan een Amerikaanse gospelskoor en ik begon bijna te twijfelen waar we waren. Omdat ik het onbeleefd vond om ze zo op de foto te zetten, heb ik maar een sneaky fotootje gemaakt.

De familie in Manchester (rechts). Vlnr: Lisa, Jérémy, Grant, yours truly, Guy, Manish en Justus. Denisa nam de foto, dus zij staat er niet op. Huiskamervraag over de foto links: wie is deze man, zo strak in het pak?

De plaatselijke VVV (links) was de modernste die ik in tijden gezien heb. Je kon er ook tassen kopen met quotes van de broertjes Gallagher (Oasis), want daar waren ze hier heel trots op. De foto rechts: Old Trafford, het stadion van Manchester United...

... haha, happen! Het was het cricket stadion, dat er niet ver vandaan lag. Op de weg naar het echte Old Trafford waren overal stickers geplakt met bovenstaande tekst (links). Voor de niet voetballiefhebber: Glazer is de Amerikaanse eigenaar, waar ze in Engeland niet zo blij mee zijn. Rechts Jérémy en ik voor de ingang. 

Hebden Bridge - Haworth
 Afgelopen weekend was het weer hiking time, deze keer van het dorpje Hebden Bridge naar Haworth, het geboortedorp van de Brontë sisters. Wie zegt u? Ik had er ook nog nooit van gehoord, maar ze weten zo'n acht miljoen (!) toeristen elk jaar naar het dorpje te trekken (aldus de Lonely Planet). Ze schreven o.a. Jane Eyre. Ik was o.a. op pad met Heather en flatmate Ayla.

De wandeling duurde zo'n vijf à zes uur en ging door bossen, countryside en op het laatst heide (moorland).

 Wat kiekjes van het platteland. Er was truowens nog een andere Nederlandse mee, ze had in Groningen gestudeerd en komt oorspronkelijk uit Duiven. Wat is de wereld toch klein soms.

 Dit is de plek waar de Brontë sisters hun inspiratie opdeden, voor welk boek weet ik helaas al niet meer. (De volgende keer bereid ik me beter voor.) Deze ruïne zorgt mede voor die acht miljoen toeristen.


Halloween
 Nog wat partypics van Halloween. Zie mijn kostuum. Wow.

De foto links was niet Halloween, maar is een groot deel van mijn flat.

2 opmerkingen:

  1. hmm "die foto links", was echt geen halloween? Die hand rechts dan, losjes hangend over de schouder, van wie is die? Hoort die bij een persoon of...? Op het eerste gezicht lijkt het iig heel creepy. :P
    p.s. Sint Maarten is hier ook een beetje halloween geworden. harde stormachtige wind, krakende bomen, flikkerende lichtjes en een miezerig buitje...

    BeantwoordenVerwijderen
  2. Yeah I dig it man real fun this Guy guy seems lack a whack and this Grant fellow well a hunk I'd lay pipe.

    BeantwoordenVerwijderen