vrijdag 26 november 2010

Clubbing en pubbing

Het sneeuwde gisteren, wat reden was voor totale verrukking in Mary Morris. Al snel verschenen berichten op Facebook als ‘OMG it is snowing here in Leeds! First time! WooHoo!’ en ‘Just witnessed his first ever SNOWFALL this morning! SO EXCITING!!!!’. (Ik heb geen extra uitroeptekens toegevoegd.) De pret was echter maar voor korte duur en niks is blijven liggen. Misschien gaat het meer sneeuwen dit weekend, want in het noorden schijnt het heftiger te zijn geweest. Dit weekend ga ik naar Liverpool, dus hopelijk is dat nog wel mogelijk. Het schijnt hier namelijk net zo’n chaos als in Nederland te worden.
Afgelopen weekend was een heerlijk weekend. Laten we op donderdag beginnen. Diesel (het kledingmerk) organiseerde een gratis party met Uffie en dj’s Riton en The Magician. Het was in A Nation of Shopkeepers, een van de leukste tenten waar ik in Leeds geweest ben. Bij binnenkomst kreeg je ook nog eens een gratis wodkacola en Riton en vooral The Magician waren erg goed. The Magician (ex-Aeroplane) draait voornamelijk (nu-)disco, heel erg chill! (En daarmee bedoel ik dus niet van die muziek die je op een ‘70s-’80s feest hoort.) Er liep daar ook nog een gast rond die een half jaar in Amsterdam gewoond had en dat graag liet blijken. Elke keer als hij langs kwam was het weer ‘Alles kankerrrr lekkerrr!’. De avond eindigde in mineur: mijn leren jas was kwijt en ik kon hem nergens vinden (er was geen garderobe, helaas). Ook een dag later hadden ze hem niet gevonden, dus ik gok dat iemand nu trots met mijn jas rondloopt. Erg balen.
Op vrijdag kwamen Niek en Adriaan over, all the way from Groningen. Hoe laat ze er zouden zijn, wist ik niet precies (‘ga maar uit van begin van de avond!’), dus uit het niets stonden ze opeens voor mijn kamer. Die avond hadden we met de flat een Thanksgiving diner, naar aanleiding van de Amerikaanse feestdag. Officieel was Thanksgiving gisteren pas, maar we vierden het al wat eerder, omdat dat wat beter uitkwam. Ayla had alles geregeld, maar was de hele dag weg. Vandaar dat Emma alle groenten moest snijden en ik de eer had twee kippen klaar te maken en te bakken, inclusief de stuffing. Lekker wroeten in een kip, ik zal het daar bij laten. De kip was goed gelukt (al zeg ik het zelf), klein beetje droog alleen, maar wat wil je, na ruim vier uur in de oven te hebben gezeten.
’s Avonds gingen we hort op, richting The Student Warehouse. Niet echt druk binnen, maar het was wel gezellig met de hele groep. Lisa, Holly, Emma, Guy, Grant en Denisa waren ook mee, dus we konden ook van hun danskunsten genieten. Vooral Denisa liet zich gaan, als een ware Oost-Europese zat ze om Guy (haar vriendje) heen te kronkelen, die alles gelaten over zich heen liet komen.
Zaterdag werd vanwege de afgelopen avond meteen uitslaapdag. Om 14.00 zaten we pas aan het ontbijt, maar wat een goed Engels ontbijt. Het rare – en vervelende – was dat ik de enige was met een kater. Omdat het al zo laat was, heb ik Niek en Adriaan (Nick and Adrian, volgens de rest van de flat) nog niet heel van Leeds kunnen laten zien. We moesten ook nog op tijd naar M.I.A., waar we kaartjes voor hadden gekocht. Hele vette show, hoogtepunt voor mij was halverwege de set toen Niek zei ‘hé, dit nummer ken ik!’.
We hadden daarna afgesproken met Emma en Emma op de Kerstmarkt, die toch niet zo Duits is als ik dacht. Nederlandse (?) negerzoenen en poffertjes waren er te krijgen, er was maar weinig echt Duits. We zijn daarom maar snel vertrokken naar een andere plek, waar ze vele soorten wodka’s hadden, dus daar hebben we ons maar in verdiept. De duurste was overigens een Nederlandse.
Zondag kon dan eindelijk mijn rondleiding plaatsvinden. Deze viel niet zo in de smaak, aangezien Leeds toch ook weer niet zo bijzonder is volgens Adrian en Nick. Alleen de Corn Exchange kon hun goedkeuring krijgen en verder, met stip op één, het nachtleven. (Dus laat je niet afschrikken, Leeds is wel degelijk de moeite waard!) Ik was echter zo kapot en ik had maandag vroeg college, dus zondagavond werden de bloemetjes maar niet buiten gezet.
Dat was maar goed ook, want het college maandagochtend was totaal anders dan de weken daarvoor. Het was toen vooral wat aankloten, maar de aankomende weken wordt het echt aanpoten. Elke week deadlines en veel groepswerk, wordt druk!
Adriaan en Niek hadden speciaal een tas vol Nederlands eten meegenomen. De pepernoten en stroopwafels kunnen in de gehele flat hun goedkeuring krijgen, de drop viel wat minder in de smaak. Niek had ook nog per ongeluk pepernoten met yoghurtsmaak meegenomen, die liggen nog onaangetast.
Goed, een beetje saai, zo’n uitgaansblogje, want het is altijd leuker als je er zelf bij was. Gelukkig hebben we de foto’s nog!

Niek en Adriaan, het was me een waar genoegen!

1 opmerking:

  1. Ik vind uitgaansblogjes leuker dan natuurblogjes hoor jannie..
    hiermee verdien je duidelijk weer een reactie; bij deze diehard :-D

    al mooie plannen voor oud&nieuw? Ik ga naar Berlijn, wedstrijdje wat vetter wordt?

    X

    BeantwoordenVerwijderen