zondag 3 oktober 2010

De foto's, part I


De eerste fotoserie uit Leeds. Meer foto's zijn te vinden op mijn Facebook.

Leeds
 Oke, dat vliegtuig op de linkerfoto is niet mijn vliegtuig, maar het had gekund. Rechts Mary Morris, waar ik woon. Mijn kamer is te vinden achter de rode auto (waar het raam open staat).

De Leeds City Markets is een van Engelands grootste, met op drukke dagen meer dan 800 kraampjes. Vooral het voorste gedeelte is erg mooi; hoe verder je naar achter loopt hoe lelijker de markt wordt.

Aan de overkant van de Leeds City Markets ligt Victoria Quarter, een van de sjiekste gedeeltes van Leeds. Een stukje verderop is de Angel Inn te vinden, een echte Engelse pub. Op de foto zijn wat eerstejaars van mijn studie te zien.

Links een foto in Morrisons, een van de grootste en goedkoopste supermarkten in het centrum. Deze pizza's vroegen gewoon om een foto. Het bord rechts ook.

 Links: een arbeiderswijk in Leeds. Op de foto rechts zie je het hoofdgebouw van de Headingley Campus van mijn universiteit.

Lisa (Nederland) en Justus (Deutschland) en rechts yours truly (Nederland) die niet op de foto wil.


Het Leeds and Liverpool canal. Dit was een van de vele sluizen die ik tegenkwam, dus het hoogteverschil is vrij groot. Ook met het fietsen merk je dit: Leeds is heuvelachtig, met flinke klimmetjes zo af en toe.

Engelsen kunnen niet koken. Wat heb ik al voorbij zien komen? Pasta met mayonaise en pizza met ketchup, om maar wat te noemen.


York
De trip naar York, met op de foto's Lisa again en de motherfuckin' Guy (VS).


 Wat een toeristen zijn we toch. En check mijn wallen. Dit zijn de museum gardens.

De beroemde Yorkminster.

Het oude centrum van York, met rechts de beroemde straat The Shambles. Een smal middeleeuws straatje, dat volgens de Lonely Planet de drukst bezochte straat van Europa is.

De zwarte pieten lagen al in de schappen. Probeer trouwens eens aan een buitenlander Sinterklaas uit te leggen. Dat is nog wel te doen, maar begin dan over de rol van zwarte piet.

Jacket potatoes met een Engelse ale (bier).

Jérémy, een chille Franstalige Belg en Guy.

Flatavond
Holly (England) probeert een aansteker aan te krijgen. Op de foto rechts vlnr: Denisa (Roemenië), die als ze zichzelf in een woord moet omschrijven zichzelf ambitieus noemt,  Holly, een echte Engelse, die veel vooroordelen bevestigt, Gabriela, een Italiaanse uit Napels, 'waar de pizza is geboren'. Tomaten, mozzarella en basilicum, daar draait het om. Tot slot Nick, all the way from New Sealand, een ginger, die al op dag 1 zijn haar liet verven door Holly (in bruin, dus het is nauwelijks te zien).

We gaan het rijtje even verder af. Op de foto links vlnr: Emma, een Australische, Lucky, een getrouwde Pakistaan (hij heeft al twee kinderen!), Ayla (achter Lucky), USA, en Adam, net als Holly echt Engels. Hij is heel grappig.

Alles werd door iedereen uitvoerig vastgelegd, want hee, het thuisfront moet natuurlijk ook mee kunnen genieten! Op de foto links is Elody (Frankrijk) te zien, die best saai is. Op de foto rechts zit Jerry in het midden, een gast uit India. Hij drinkt geen alcohol vertelde hij ons, terwijl hij nog een slok nam van zijn Bacardi breezer.

 De afterparty.

7 opmerkingen:

 1. Jo Jannes, ziet er chill uit daar! Lijkt alsof je je wel vermaakt :) Veel plezier, en succes!

  BeantwoordenVerwijderen
 2. Lieve Jannes,

  Leuk al die foto's. gezichten bij de verhalen. Je vermaakt je wel mijn mijn fototoestel. gebruik je de jouwe nog? Till skype
  Joos

  BeantwoordenVerwijderen
 3. hey jannes, klinkt goed en ziet er goed uit! ik moet dan toch maar spoedig gaan langs komen om het zelf te ervaren...
  xtessa

  BeantwoordenVerwijderen
 4. Leuke foto's Jannes:D Je bent een geboren fotograaf. Heb je je coole oldskool camera ook bij je? Goedzo dat je je raam open hebt, lekker die frisse Engelse lucht erdoorheen! Is dat raam links van dat raam dat openstaat ook nog in jouw kamer?
  Liefs uit Peizerweg en sabine past goed op je kamer:)
  XXX

  BeantwoordenVerwijderen
 5. Hey Jannes,

  Je moet niet denken dat we je vergeten, zie hier het bewijs!

  http://www.ibnbattuta.nl/7.fotoboek/displayimage.php?album=661&pos=89

  Wel even goed je best doen om het te lezen.

  BeantwoordenVerwijderen
 6. Hé Jannes,

  Helemaal top die verhalen van jou! Ik lees ze met veel plezier! En volgens mij was Leeds dus echt wel de beste keuze, ben je gauw genoeg achter gekomen. Geniet van het goede stapleven daar, de mooie cultuur (en lekker, oja de studie en blijf lekker schrijven!

  X Nora

  BeantwoordenVerwijderen